Rismelbille
Latin: Tribolium confusum
Rismelbille
Rismelbillen ligner en lidt mindre og lysere udgave af lysolbillen. Man finder den navnlig i mel- og grynvarer, men i øvrigt har den en meget varieret spiseseddel, og kan også angribe varer som bønner, tørret frugt, krydderier og chokolade.
Rismelbillen gør navnlig skade på lagre og i virksomheder, hvor man arbejder med stivelsesholdige produkter, men den er ikke ualmindelig i private husholdninger. Angrebet mel får en grålig farve og har tendens til at mugne. Rismelbillen kan trænge ind i selv tætsluttende pakninger.
Rismelbillen har en meget stor formeringsevne. en hun kan lægge mange hundrede æg. På den anden side skal den have det varmt for at trives. Den foretrækker 30 °C, og hvis temperaturen bare er under 18° C, sker der ingen udvikling eller formering.
Om forfatteren til ovenstående indhold fra bogen:
Skadedyr i hus og hjem
Henri Mourier
Cand.scient i biologi fra Københavns Universitet (1955 - 1962).
Ledende biolog hos Statens Skadedyrslaboratorium (1962 - 2000).
Forfatter til bøger og artikler:
- "Skadedyr i Hus og Hjem"
- "Væggelus, stik og kløe"
- "Skadedyr i Levnedsmidler"
- "Husets Dyreliv"
- "Skadedyr i Træ"
- "Stuefluen"
» Læs mere om Henri Mourier på Pestium.dk
» Læs mere om Henri Mourier på Wikipedia.org