Latin: Hofmannophila pseudospretella
Frømøllet er ret stort sammenlignet med det almindelige klædemøl – op til 1,5 cm langt.
Et hun-frømøl kan under gunstige vilkår lægge 5-600 æg og larverne kan leve i mange forskellige slags ting. Som det danske navn antyder, kan de findes på kornlofter og frølagre, og de kan angribe alle former for plantestoffer. Det er nu især som tekstil-skadedyr de gør sig bemærkede, og de store og grådige larver kan anrette betydelig skade.
Larverne findes ofte i fuglereder, hvor de lever af foderrester og af selve redematerialet. Fra fuglereder under taget kan de voksne møl forvilde sig indendørs, så enkelte frømøl vil man kunne se med mellemrum i ethvert hus.
Larverne er imidlertid meget følsomme for udtørring. Hvis luftfugtigheden konstant er under 80 %, kan de ikke gennemføre deres udvikling. Det vil derfor udelukkende være i fugtige rum, f.eks. i kældre, at de kan anrette skade. Væg til væg-tæpper lagt ud til klamme ydermure angribes ofte af frømøl. Hvis kårene bliver ugunstige, kan larvens udvikling gå helt i stå i en periode. Den går over i en hvilefase, som kan være en følge af lave temperaturer eller af lav fugtighed, og aktiviteten genoptages først, hvis forholdene igen bliver fordelagtige.
Puppestadiet tilbringes i en torpedoformet, brunlig kokon.