Ovnfisken
Lat: Thermobia domestica – No: fyrkre – Sv: ugnssmygg – En: firebrat – Ty: Ofenfischen

Som voksen bliver den næsten 2 cm lang. Den er grålig med mørke pletter. Ovnfisken kræver mere varme end sølvkræet for at kunne trives. Ved temperaturer
under 25°C kan den ikke leve og formere sig. Ved 27°C er æggene 44 dage om at klække og hele udviklingen til kønsmodenhed tager næsten et år. Til gengæld kan ovnfisken klare sig ved lav luftfugtighed.
Ovnfisk findes i køkkener og bagerier i nærheden af ovne eller andre varmegivere. Ligesom sølvkræet er også ovnfisken altædende, med forkærlighed for stivelsesholdige varer. Ovnfisk bekæmpes ligesom sølvkræ.

Sæson for ovnfisk

Ovnfisk
Om forfatterne til ovenstående indhold fra bogen:
Skadedyr i Levnedsmidler
Henri Mourier
Cand.scient i biologi fra Københavns Universitet (1955 - 1962).
Ledende biolog hos Statens Skadedyrslaboratorium (1962 - 2000).
Forfatter til bøger og artikler:
- "Skadedyr i Hus og Hjem"
- "Væggelus, stik og kløe"
- "Skadedyr i Levnedsmidler"
- "Husets Dyreliv"
- "Skadedyr i Træ"
- "Stuefluen"
» Læs mere om Henri Mourier på Pestium.dk
» Læs mere om Henri Mourier på Wikipedia.org
Thorkil E. Hallas
Cand.scient i biologi på Københavns Universitet.
Zoolog på allergiklinikken på Rigshospitalet (1998 - 2011).
Forfatter til bøger og artikler:
- "Væggelus, stik og kløe"
- "Skadedyr i Levnedsmidler"
- "Bekæmp miderne rigtigt"
- "Husstøvmide-allergi"
- "Lopper"
- "Hundepelsmider - lille årsag, stor kløe"