(2) Ovnfisken og sølvkræet

Begge er altædende og på vore breddegrader er de synanthrope. Ovnfisken er fritlevende i troperne og behøver meget høj temperatur for at kunne udvikles.

Æggene klækkes ikke ved temperaturer under 24,5 °C. Sølvkræet er fritlevende i Sydeuropa og formerer sig ved temperaturer, som er omkring 15 °C og derover.

Som en konsekvens heraf lever ovnfisken på de steder i husene, hvor temperaturen er særlig høj, gerne op til 35 – 39 °C, hvor den klarer sig godt. Sølvkræets tilknytning til mennesker er derimod mere perifer.

Det lever i husene og om sommeren også udvendigt på husene fra kælder til kvist.

Ovnfisken

Ovnfisken

Sølvkræet

Sølvkræet

Om forfatterne til ovenstående indhold fra bogen:
Skadedyr i Levnedsmidler

Henri Mourier
Cand.scient i biologi fra Københavns Universitet (1955 - 1962).
Ledende biolog hos Statens Skadedyrslaboratorium (1962 - 2000).

Forfatter til bøger og artikler:
- "Skadedyr i Hus og Hjem"
- "Væggelus, stik og kløe"
- "Skadedyr i Levnedsmidler"
- "Husets Dyreliv"
- "Skadedyr i Træ"
- "Stuefluen"

» Læs mere om Henri Mourier på Pestium.dk
» Læs mere om Henri Mourier på Wikipedia.org 

Thorkil E. Hallas
Cand.scient i biologi på Københavns Universitet.
Zoolog på allergiklinikken på Rigshospitalet (1998 - 2011).

Forfatter til bøger og artikler:
- "Væggelus, stik og kløe"
- "Skadedyr i Levnedsmidler"

- "Bekæmp miderne rigtigt"
- "Husstøvmide-allergi"
- "Lopper"
- "Hundepelsmider - lille årsag, stor kløe"

» Læs mere om Thorkil E. Hallas på Pestium.dk