I middelalderen havde man en tommelfingerregel som sagde, at for hver tre kerner, man høstede, var den ene til at spise, den anden til udsæd og den tredje til skadedyrene. I dag, hvor udbyttet er langt større end dengang, udgør udsæden kun en forsvindende del medens den del af høsten, der ender i skadedyrene, stadig er ret stor. De største tab sker på marken. På verdensbasis regner man med at 35 % af afgrøderne ødelægges af skadedyr inden høst. Der er også et betragteligt svind i de oplagrede varer. Svindet skyldes skadedyr, svamp og ånding, som man i praksis har svært ved at skelne imellem fordi de som regel følges ad.
I mange udviklingslande ligger dette lagersvind på omkring 50 %. I U.S.A. har man opgjort lagersvindet til 9 %. Herhjemme vil lagersvind på grund af kornsnudebiller udgøre omkring 2 % af det indhøstede korn, men medmindre angrebene er let synlige bemærker man ikke dyrenes tilstedeværelse, og tabet de forårsager bliver blot noteret som en del af det almindelige lagersvind. Blandt andre kvantitativt vigtige lagerskadedyr kan nævnes rotter, mus og fugle.