Lat: Dermestes lardarius – No: fleskebille, fleskeklanner – Sv: fläskänger – En: larder beetle, bacon beetle – Ty: Gemeiner Speckkäfer

Brunsort og let kendelig på et lyst tværbånd med seks mørke prikker hen over den forreste del af dækvingerne. Larverne bliver 15 mm lange og de voksne biller måler 7 – 9 mm i længden. Larverne er brune med lysere underside og er tydeligt leddelte med lange børster strittende ud fra alle led. På det bageste, synlige led er der to mørke kitinkroge.
Flæskeklanneren var tidligere et frygtet skadedyr i enhver husholdning. Den gik i de røgede skinker, i pølserne, som hang under loftet og den forgreb sig på tørfisken. I dag, hvor de fleste kødvarer opbevares i køleskab eller fryser, spiller den ikke nogen økonomisk rolle i private hjem. Når flæskeklannerne dukker op i boliger stammer de ofte fra madrester, som er blevet glemt på grund af sygdom eller bortrejse, fra døde mus under gulvet, døde fugle på loftet, i en aftrækskanal eller måske fra duereder. Flæskeklannerne kan også formere sig kraftigt i tørfoder til hunde og katte. På virksomheder, der arbejder med tørret fisk, huder eller foderstoffer, der indeholder kød- og benmel, kan flæskeklannerne volde problemer. De voksne biller er aktive og omkringflyvende, og man kan træffe dem langt fra det sted, de udviklede sig. Hunnerne kan lægge flere hundrede æg, som fortrinsvis placeres i revner og sprækker i føden. Æggene klækker efter 9 dage ved 17 °C. Ved højere temperatur, for eksempel 27 °C, varer det kun 3 – 4 dage. Larverne er lyssky og ret bevægelige. De afgiver ofte deres ekskrementer som sammenhængende, langstrakte tråde eller “perlekæder”, som man kan finde i de angrebne ting.
Under gunstige betingelser kan larverne vokse sig store på en måneds tid. Ved 18 -25 °C er de normalt 2 – 3 måneder om det. De store larver vil i reglen forlade det, de, har levet i, og opsøge et sted, hvor de kan forpuppe sig. Hvis de ikke finder et passende, naturligt hulrum kan de i stedet gnave sig ind i træværk, papkasser og lignende. På den måde kan de gøre en del sekundær skade pålagre og under transport. Det er også forklaringen på at man ikke så sjældent finder flæskeklannere i emballage og i varer, hvor de egentlig ikke skulle have noget at gøre. De pågældende varer har simpelt hen stået i nærheden af inficerede ting, for eksempel i en skibslast.
Pa uopvarmede lokaliteter overvintrer flæskeklannere som voksne biller, og man ser dem først det følgende forår, når de igen bliver aktive. Indendørs, hvor der er varme på om vinteren, er de aktive året rundt. Klannerlarverne ødelægger de varer, de lever i. Klannerlarver er usund mad. Derfor bør hunde- eller kattefoder med mange klannerlarver kasseres.