Lat: Plodia interpunctella – No: tørrfruktmøll – Sv: fikonmott, fruktmott – En: Indian meal moth – Ty: Dörrobstmotte
Et smukt lille møl med en iøjnefaldende farvetegning. Forvingernes inderste tredjedel er lysegrå, medens resten er rødbrun. Larven er gulhvid med mørkebrunt hoved. Den er 12 – 13 mm lang når den er klar til forpupning. Det tofarvede frømøl stammer vistnok oprindeligt fra Europa, men er nu udbredt overalt.
Møllet er et plagsomt skadedyr i de varmere lande og især på steder, hvor man har frugttørrings-industrier. Larverne, som gør skaden, angriber fortrinsvis tørret frugt, nødder og mandler, samt undtagelsesvis korn og kornprodukter. Larverne optræder ikke sjældent som “orm” i chokolade.
Hunnen begynder at lægge æg tre dage efter forvandlingen til voksent møl. I løbet af de næste 14 dage lægger hun omkring 500 æg. Udviklingstiden fra æg til voksen afhænger af føden og af temperaturen. Under optimale forhold ved 250C tager det kun 35 dage.
På uopvarmede lagre går det langsommere, måske blot to generationer om året. De forpupningsmodne larver kravler ofte langt væk fra det, de udviklede sig i. Puppen, som er ca. 7 mm lang, er helt indspundet i en ret tyk, hvid silkekokon.