(5) Jordnøddebillen og den savtakkede kornbille

Begge arter bliver fundet i 4-5 % af de skibe, der ankommer fra udlandet til britiske havne. De kan godt leve af de samme ting, men jordnøddebillen er hyppigst i olie- og fedtholdige planteprodukter og den savtakkede kornbille er almindeligst i cerealier.

Jordnøddebillen kræver lidt højere temperaturer end den savtakkede kornbille og er heller ikke så kuldetolerant som denne.

Her i landet er det den savtakkede kornbille, man finder i uopvarmede kornlagre. I opvarmede lokaler, for eksempel køkkener, er begge arter lige hyppige. I de danske kornlagre er den savtakkede kornbille særlig knyttet til de varme områder, der med tiden opstår omkring lokale kornsnudebilleangreb.

Under de lidt varmere forhold i England sker det ofte, at helt nyt korn, som bliver lagt for varmt ind, i løbet af få uger kan være stærkt angrebet af savtakkede kornbiller. Dette fænomen kendes ikke i Danmark.

Savtakkede kornbille

Savtakkede kornbille

Jordnøddebillen

Tysk kakerlak, hun med æg

Om forfatterne til ovenstående indhold fra bogen:
Skadedyr i Levnedsmidler

Henri Mourier
Cand.scient i biologi fra Københavns Universitet (1955 - 1962).
Ledende biolog hos Statens Skadedyrslaboratorium (1962 - 2000).

Forfatter til bøger og artikler:
- "Skadedyr i Hus og Hjem"
- "Væggelus, stik og kløe"
- "Skadedyr i Levnedsmidler"
- "Husets Dyreliv"
- "Skadedyr i Træ"
- "Stuefluen"

» Læs mere om Henri Mourier på Pestium.dk
» Læs mere om Henri Mourier på Wikipedia.org 

Thorkil E. Hallas
Cand.scient i biologi på Københavns Universitet.
Zoolog på allergiklinikken på Rigshospitalet (1998 - 2011).

Forfatter til bøger og artikler:
- "Væggelus, stik og kløe"
- "Skadedyr i Levnedsmidler"

- "Bekæmp miderne rigtigt"
- "Husstøvmide-allergi"
- "Lopper"
- "Hundepelsmider - lille årsag, stor kløe"

» Læs mere om Thorkil E. Hallas på Pestium.dk