(5) Jordnøddebillen og den savtakkede kornbille
Begge arter bliver fundet i 4-5 % af de skibe, der ankommer fra udlandet til britiske havne. De kan godt leve af de samme ting, men jordnøddebillen er hyppigst i olie- og fedtholdige planteprodukter og den savtakkede kornbille er almindeligst i cerealier.
Jordnøddebillen kræver lidt højere temperaturer end den savtakkede kornbille og er heller ikke så kuldetolerant som denne.
Her i landet er det den savtakkede kornbille, man finder i uopvarmede kornlagre. I opvarmede lokaler, for eksempel køkkener, er begge arter lige hyppige. I de danske kornlagre er den savtakkede kornbille særlig knyttet til de varme områder, der med tiden opstår omkring lokale kornsnudebilleangreb.
Under de lidt varmere forhold i England sker det ofte, at helt nyt korn, som bliver lagt for varmt ind, i løbet af få uger kan være stærkt angrebet af savtakkede kornbiller. Dette fænomen kendes ikke i Danmark.
Savtakkede kornbille
Tysk kakerlak, hun med æg
Om forfatterne til ovenstående indhold fra bogen:
Skadedyr i Levnedsmidler
Henri Mourier
Cand.scient i biologi fra Københavns Universitet (1955 - 1962).
Ledende biolog hos Statens Skadedyrslaboratorium (1962 - 2000).
Forfatter til bøger og artikler:
- "Skadedyr i Hus og Hjem"
- "Væggelus, stik og kløe"
- "Skadedyr i Levnedsmidler"
- "Husets Dyreliv"
- "Skadedyr i Træ"
- "Stuefluen"
» Læs mere om Henri Mourier på Pestium.dk
» Læs mere om Henri Mourier på Wikipedia.org
Thorkil E. Hallas
Cand.scient i biologi på Københavns Universitet.
Zoolog på allergiklinikken på Rigshospitalet (1998 - 2011).
Forfatter til bøger og artikler:
- "Væggelus, stik og kløe"
- "Skadedyr i Levnedsmidler"
- "Bekæmp miderne rigtigt"
- "Husstøvmide-allergi"
- "Lopper"
- "Hundepelsmider - lille årsag, stor kløe"