Mink
Latin: Neovison vison
Minken er et effektivt rovdyr og kan derfor have en negativ effekt på visse arter af fugle og små pattedyr, de minkene spiser æg og unger fra disse.
Det vil ikke være muligt helt at slippe af med mink i Danmark, da de er udbredt og etableret i hele landet. Man kan dog begrænse bestanden ved jagt og fældefangst.
Minken er oprindeligt fra Nordamerika, og er importeret til Europa med det formål at avle dem som pelsdyr. De mink, der lever frit i den danske natur, er undslupne dyr fra farme, der har etableret bestande i hele Danmark.
Udseende
På farmdyr er der fremavlet en stor variation af farver og pelsfarven spænder derfor fra sort til hvid.
I naturen er pelsen typisk mørkebrun med hvide markeringer på strube og hals.

Mink
Hunnerne er væsentligt mindre end hannerne. Hunnen har en kropslængde på 31-38 cm og vejer mellem 400 og 800g. Hannen har en kropslængde på 34-45cm og vejer op til 1500g.
Biologi og adfærd
Minken er knyttet til vand og findes derfor ofte ved vandløb, vådområder og i havneområder, hvor den laver et bo. Det kan være en hule, som den graver i fx bredder, men det kan også være et hulrum under trærødder eller mellem sten og krat.
Minken er territorial og færdes alene uden for parringstiden, hvor både hanner og hunner forsvarer deres territorium mod artsfæller af samme køn. Territoriet markeres med sekret fra kirtler under halen. I parringstiden forlader hannen sit territorie for at finde parringsvillige hunner. Dette finder sted i februar-april og i april-juni vil et kuld på 4-6 unger fødes.
Om forfatteren til ovenstående indhold fra:
Invasive arter - DPIL.DK
Henri Mourier
Cand.scient i biologi fra Københavns Universitet (1955 - 1962).
Ledende biolog hos Statens Skadedyrslaboratorium (1962 - 2000).
Forfatter til bøger og artikler:
- "Skadedyr i Hus og Hjem"
- "Væggelus, stik og kløe"
- "Skadedyr i Levnedsmidler"
- "Husets Dyreliv"
- "Skadedyr i Træ"
- "Stuefluen"
» Læs mere om Henri Mourier på Pestium.dk
» Læs mere om Henri Mourier på Wikipedia.org